Biblionet Groningen en TinyEYE werken samen

13 NOVEMBER 2020

Groningen • Woensdag 30 januari 2019 ondertekenden Jacqueline Roelofs, manager Biblionet Groningen, en Paul Jenkins, CEO van TinyEYE Europe, in Bibliotheek Veendam de samenwerkings-overeenkomst die ervoor aat zorgen dat online logopedie altijd en voor iedereen beschikbaar is. Na de ondertekening werd er door wethouder Annelies Kleve online contact gelegd met de logopediste. Via de computer leerde logopediste Mila de wethouder hoe ze langzamer en duidelijker kan praten.

Online logopedielessen

TinyEYE levert online logopedie aan kinderen en volwassenen in Nederland en het buitenland. “Logopedie online werkt eigenlijk hetzelfde als logopedie in een logopediepraktijk. Cliënten zien de logopedist in beeld en cliënt en logopedist kunnen met elkaar praten. De logopedist oefent met behulp van digitale games de spraak en taal met de cliënt. De methodiek van TinyEYE is wetenschappelijk aangetoond effectief en efficiënt.”, aldus Elisa Gielen, directeur van TinyEYE.

Voor iedereen

Online logopedie is er voor iedereen die het nodig heeft. Voor kinderen met een taalachterstand of kinderen die moeite hebben met de uitspraak van woorden. Maar ook voor volwassenen die bijvoorbeeld na een beroerte problemen hebben met spreken en voor anderstaligen die de Nederlandse klanken als ui, eu en au lastig vinden. Online logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering. Voor jongeren tot 18 jaar zijn er geen bijkomende kosten, vanaf 18 jaar moet er rekening worden gehouden met het eigen risico.

In de bibliotheek

Binnenkort zijn de online logopedielessen van TinyEYE in Bibliotheek Delfzijl, Hoogezand, Stadskanaal en Veendam te volgen. Op termijn gaan meer bibliotheken volgen. Het is gemakkelijk en toegankelijk voor iedereen. De cliënt gaat in de bibliotheek achter de computer of laptop zitten, logt in en krijgt contact met de logopedist. Tijdens de ongeveer 20 minuten durende les worden allerlei oefeningen gedaan. De cliënt kan zelf beslissen hoe vaak hij komt. Er is altijd een medewerker van de bibliotheek aanwezig om te helpen. Manager Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen vertelt enthousiast: “Dit is een prachtige aanvulling op de programmering in onze bibliotheken. We bieden al diverse sociale en digitale cursussen, maar dit was er nog niet.”.

Hello! My name is Mila.

Questions ? Call the Helpdesk +31 851 301 501