Online logopedie voor vluchtelingenkinderen in Hengelo

13 NOVEMBER 2020

Zeven vluchtelingengezinnen krijgen in de zomervakantie online logopedie in de bibliotheek van Hengelo.

Het project Praatjes Maken helpt deze kinderen om sneller goed Nederlands te spreken. De kinderen werken zeven weken lang intensief aan hun spraak en woordenschat. Twee keer per week komen ze met hun ouders naar de bibliotheek aan de Beursstraat en maken zij een live-verbinding met een logopedist via de computer. Aan de hand van speciale spraak- en taalgames oefenen de kinderen met de specialist. Ze krijgen ook huiswerkoefeningen mee, die ze thuis of op de computer in de bibliotheek kunnen doen.

ZELFVERTROUWEN „Deze gezinnen zijn pas enkele maanden in Nederland. De kinderen spreken nog nauwelijks Nederlands, maar je merkt direct dat ze het snel oppikken,” vertelt Peter Bonekamp, educatiespecialist van de bibliotheek. „Door ook buiten schooltijd intensief met de kinderen te werken, behaal je snel resultaten. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en presteren daardoor straks ook beter op school.”

INNOVATIEF Praatjes Maken is één van de innovatieve methodes van de bibliotheek om te helpen bij de integratie van vluchtelingen. Bij succes kan het project ook bij andere bibliotheken starten. De bibliotheek werkt samen met basisschool De Horizon, Rijnbrink en TinyEYE online logopedie.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189