Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten.

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Veilig en makkelijk.

Alle TinyEYE sessies zijn beveiligd. Je hebt je eigen wachtwoord die je toegang geeft tot de software en de huiswerkrugzak. Alle TinyEYE-logopedisten zijn kwaliteitsgeregistreerde paramedici en werken volgens de laatste standaarden. Logopedisten die werken met de logopedie software van TinyEYE maken logopedie voor het kind leuker en completer, doordat ze elke oefensessie gebruik kunnen maken van het ruime aanbod van interactieve oefengames die in TinyEYE zitten. De logopedist kiest games uit die passen bij de leeftijd en de belevingswereld van het kind en samen oefenen ze spelenderwijs. Dit maakt logopedie voor kinderen leuk en uniek.

Online kinderlogopedie

Je ontvangt een persoonlijke inlogcode en jij en je kind loggen in op de software. Hier ontmoet je de logopedist in een live audio- en videoverbinding. Binnen de digitale omgeving van TinyEYE vind je een reeks aan games, aangepast aan het niveau en de behoefte van je kind. Je kind speelt deze games samen met de logopedist en werkt op deze manier aan de spraak- en taalontwikkeling. Na elke sessie van 20 minuten geeft de logopedist je kind op maat gemaakte games en huiswerk mee in zijn of haar rugzak. Met de huiswerkmodule en online logopedie oefeningen kunnen jij en je kind thuis oefenen, op een speelse en leuke manier. De oefeningen zijn voorzien van geschreven instructies en videoboodschappen van de logopedist. De sessie notities van de therapie worden beschikbaar voor je gesteld na iedere sessie. Zo ben je altijd op de hoogte van de voortgang van de therapie van je kind.

Wat je nog meer moet weten.

Preverbale logopedie

‘Preverbaal’ betekent ‘mondfuncties voordat de spraak en taal op gang zijn gekomen.’ Denk hierbij aan de basisbehoeftes van een kind: eten en drinken. Als dit niet vanzelf gaat bij een kind kan het voeden voor ouders een strijd worden. De preverbale logopedist van TinyEYE werkt met (zeer) jonge kinderen en hun ouders die in deze fase moeilijkheden ervaren.

Problemen waar je als ouder tegenaan kunt lopen

  • ‘Als ik mijn kind een hapje vast voedsel geef, blijft het in de wangzakken zitten’
  • ‘Mijn kind wil ’s avonds niet meer eten’
  • ‘Mijn kind moet telkens kokhalzen als ik brood geef’
  • ‘Mijn kind slikt niet goed tijdens het geven van borstvoeding’

Geschikt voor jonge kinderen

TinyEYE is er voor een goede taalontwikkeling bij kleuters en peuters, en ook voor de ontwikkeling van spraak bij baby’s biedt onze telelogopedie de perfecte oplossing. TinyEYE biedt doelgerichte spraaktherapie, hulp bij taalachterstand en logopedie bij slikproblemen. Daarnaast helpt de preverbale logopedist ouders met kinderen die moeilijkheden ervaren bij eten of drinken.

Bij TinyEYE kunnen wij online consult geven waarbij de logopedist via de webcam meekijkt bij een eet- of drinksituatie in de thuisomgeving. Daarna kan zij tips en adviezen geven om die situatie te verbeteren. Ouders kunnen de tips en adviezen thuis toepassen en er wordt een volgend consult ingepland om de voortgang te evalueren.

Meer informatie ontvangen over wat onze online logopedie service voor jou kan betekenen? Bekijk en download onze brochures.

Wordt logopedie voor kinderen vergoed?

Online logopedie voor kinderen wordt in de meeste gevallen gewoon vergoed door je zorgverzekeraar. 100% voor kinderen tot 18 jaar. Onze logopedisten helpen je, als je wilt, bij het uitzoeken van de vergoedingen door je zorgverzekeraar.

Ook voor volwassenen?

Ook volwassenen en ouderen kunnen behandeld worden met TinyEYE. Wij hebben gespecialiseerde logopedisten die je kunnen helpen. Lees hier meer over logopedie voor volwassenen en ouderen.

Start nu met TinyEYE.

Wil je jezelf of iemand anders, bijvoorbeeld je kind of partner, aanmelden voor online logopedie bij TinyEYE Europe? Dan kun je je aanmelden via het digitale aanmeldformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kinderlogopedie

Bij het oefenen met kinderlogopedie is het belangrijk om kinderen te stimuleren en motiveren door leuke oefeningen aan te bieden. Daarom oefenen wij spelenderwijs de logopedie van de kinderen om de mondelinge vaardigheden te verbeteren. De betrokken logopedisten van TinyEYE zorgen ervoor dat bij de logopedie voor je kind hij of zij niet alleen beter leert communiceren, maar er ook plezier in zal hebben. En ook hier geldt dat je direct met je kind bij ons terecht kunt, wij hebben namelijk geen wachtrij!

Online logopedie voor peuters

Om taal- en spraakproblemen voor te zijn, is logopedie voor peuters een steuntje in de rug. Hierdoor is de kans groter dat peuters beter leren spreken. Zeker op jonge leeftijd is het voor kinderen namelijk niet altijd even eenvoudig om zich mondeling te kunnen uiten. Logopedie voor peuters is dan ook op gericht op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, door spelenderwijs te oefenen met het uitspreken van klanken en woorden.

Wanneer is logopedie nodig?

Het verschilt per situatie wanneer logopedie voor een kind nodig is. Daarom is het verstandig om bij een vermoeden van het ontwikkelen van spraakproblemen of bij een duidelijke communicatieve- of taalachterstand op tijd te beginnen met logopedie. Hierdoor kunnen de problemen van het kind worden aangepakt. Bij TinyEYE kun je overigens ook direct terecht, wij hebben namelijk geen wachtlijsten. Wanneer je logopedie voor je kind zoekt, kun je direct contact met ons opnemen om zo snel mogelijk te starten met onze telelogopedie!

Recht op logopedie vergoeding?

Ben je benieuwd naar de logopedie vergoeding voor je kind? Dan hebben we goed nieuws: in de meeste gevallen wordt onze online logopedie volledig vergoed door zorgverzekeraars. Of het volledig vergoed wordt hangt af van het basispakket van je zorgverzekeraar. Wil je weten of onze online logopedie voor je kind deels of zelfs volledig vergoed wordt? Dan raden wij aan om contact op te nemen met je zorgverzekeraar of met een van onze telelogopedisten.

Verwijzing nodig voor logopedie?

Voor het starten van een behandeling is een verwijzing voor logopedie voor je kind in de meeste gevallen niet meer nodig, omdat wij de behandeling aan de zorgverzekeraars kunnen doorgeven. Hierdoor kun je vrijwel altijd ons team van logopedisten direct inschakelen, zonder dat een verwijzing voor logopedie voor je kind noodzakelijk is. Een groot voordeel is bovendien dat we geen wachtrij hebben: je kunt je direct aanmelden!

Logopedie in het buitenland?

Ja. Omdat onze logopedie online aangeboden wordt is het zeker mogelijk om vanuit het buitenland logopedie te volgen. Lees hier meer informatie.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Lees hier onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

TinyEYE