Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

TinyEYE logopedisten in Haarlem bieden

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Scholen en instituten

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Waarom kiezen voor TinyEYE logopedie in Haarlem?

Behandelingstechnieken in de logopedie vormen een effectieve aanpak voor communicatieproblemen, zoals spraak- en taalstoornissen. TinyEYE maakt deze essentiële behandelingen meteen toegankelijk, waardoor jij of jouw kind direct kan beginnen met de vereiste therapie zodra de keuze hiervoor is gemaakt. Bovendien worden onze online therapieën vaak vergoed door zorgverzekeringen, waardoor onze diensten nog makkelijker te gebruiken zijn!

Logopedist Haarlem zonder wachtrij

De bijzondere waarde van TinyEYE’s logopedische diensten in Haarlem schuilt in de directe toegankelijkheid, zonder de noodzaak van een wachttijd. Dit houdt in dat zowel jij als jouw kind niet hoeft te wachten om te beginnen; de aanpak van spraak- en taalstoornissen kan onmiddellijk ingezet worden. Deze onmiddellijke toegang is uiterst voordelig voor jongeren, die meteen de voordelen kunnen ervaren van onze logopedische steun in Haarlem.

Begin vandaag met effectieve logopedie in Haarlem

Logopedie voor jongeren en volwassenen

Logopedie voor jongeren in Haarlem

Jongeren kunnen te maken krijgen met diverse uitdagingen op het vlak van communicatie en taal. Onze behandelingen zijn zorgvuldig samengesteld om jonge patiënten te boeien en actief te betrekken, met behulp van activiteiten en materialen die aansluiten op hun levensfase en interesses. Onze kernfocus ligt op de volgende gebieden:

  • Het verhogen van de helderheid in spraak.
  • Het bevorderen van de groei in taalvaardigheden.
  • Het aanpakken en verminderen van stotterproblematiek.
  • Het verschaffen van steun bij leeruitdagingen die samenhangen met taal.

Logopedie voor volwassenen in Haarlem

Bij volwassenen concentreren we ons op het herstellen of verfijnen van communicatiebekwaamheden die door diverse factoren, zoals neurologische problemen, stemklachten of gehoorverlies, beïnvloed kunnen zijn. Onze strategieën omvatten:

  • Rehabilitatie volgend op een cerebrovasculair accident (CVA) of ander type hersenschade.
  • Therapieprogramma’s voor aandoeningen gerelateerd aan de stem.
  • Assistentie bij het overwinnen van spraak- en taalhindernissen ten gevolge van progressieve ziekten.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

In Haarlem omvat het bereik van spraakstoornissen een uitgebreid spectrum van uitdagingen gerelateerd aan het produceren van spraakklanken. Dit spectrum omhelst articulatiestoornissen, welke zich voordoen bij moeilijkheden in het nauwkeurig uitspreken van geluiden. Daarnaast behoren fonologische stoornissen tot dit spectrum, gericht op problemen met het begrijpen en hanteren van de voor taal noodzakelijke klankstructuren, evenals apraxie, een stoornis die invloed heeft op de motorische planning vereist voor het vormen van spraak. Bij TinyEYE logopedie in Haarlem wijden we ons aan de zorg voor deze en andere aan spraak gerelateerde problemen.

Taalstoornissen

Taalstoornissen bestrijken een uitgebreide reeks aan uitdagingen gerelateerd aan zowel het toepassen als het verstaan van taal. Individuen met problemen in expressieve taal ervaren moeite met het overbrengen van hun gedachten, terwijl die met receptieve taalstoornissen obstakels ondervinden bij het begrijpen en interpreteren van wat anderen zeggen. Binnen deze breedte van problemen valt afasie, vaak het gevolg van hersenschade, die leidt tot significante moeilijkheden in taalverwerking.

Stemstoornissen

Stemproblemen beslaan een reeks aandoeningen die de stemkwaliteit beïnvloeden, waaronder heesheid die resulteert in een rauwe of schorre stemtoon. Verdikkingen op de stembanden, ook wel nodules genoemd, die voor oncomfort kunnen zorgen, beïnvloeden evenzo de klank van de stem. De term dysfonie verwijst naar elke aandoening die wijzigingen veroorzaakt in de toonhoogte, het volume of de kwaliteit van de stem.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikproblemen, of dysfagie, behelzen een spectrum van uitdagingen gerelateerd aan het slikproces. Deze uitdagingen kunnen uiteenlopen van het onvermogen om voedsel of vloeistof gemakkelijk door te slikken tot problemen met het kauwproces. Mensen die kampen met deze slikproblemen hebben een verhoogd risico op verstikking of aspiratie, waarbij voedsel of drank per ongeluk in de luchtwegen terechtkomt. Het is vaak nodig om de methoden van eten en slikken aan te passen om de inname van voedsel en vloeistoffen veiliger en aangenamer te maken.

Onze TinyEYE logopisten staan door heel Nederland voor u klaar!

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Lees hier onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

TinyEYE