Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

We hebben geen wachtlijsten | Aanmelden

Taalontwikkeling peuter

De taalontwikkeling van een peuter is een proces dat niet bij alle kinderen even snel of makkelijk verloopt. Zelfs binnen een gezin kunnen er onderling enorme verschillen zijn. Zo zal het ene kind al heel snel zonder moeite woorden en zinnen kunnen spreken, terwijl het andere kind daar misschien veel meer moeite mee heeft. Gelukkig kun je als ouder met behulp van de online telelogopedie van TinyEYE aan de taalontwikkeling van je peuter werken om deze te verbeteren.

Peuter taalontwikkeling

Wanneer je kijkt naar een peuter en de taalontwikkeling, dan zie je dat geen enkel kind gelijk is. Of het nu gaat om de articulatie van klanken of het kunnen verwoorden van wat je kind denkt dan wel voelt, het is een complexe ontwikkeling die soms wat ondersteuning kan gebruiken. Zeker op jonge leeftijd is dat gelukkig voor zowel kind als ouder heel goed te doen met onze telelogopedie. Deze is speciaal ontwikkeld om bij een peuter de taalontwikkeling spelenderwijs te verbeteren.

Taalontwikkeling peuter achterstand

De taalontwikkeling van een peuter kan een achterstand oplopen. Dat is helemaal niet erg, maar wij kunnen ons best voorstellen dat het de communicatie binnen een gezin wat moeilijk maakt. Achterstanden op het gebied van taal kunnen verschillende oorzaken hebben, maar in de meeste gevallen zijn die prima te verhelpen. Jonge kinderen hebben gelukkig een sterk lerend vermogen. Dat zorgt ervoor dat wanneer de taalontwikkeling van een peuter een achterstand heeft opgelopen, dit in de meeste gevallen eenvoudig weggewerkt kan worden.

Taalontwikkeling peuter stimuleren

De taalontwikkeling van een peuter stimuleren heeft een paar belangrijke voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je kind zich makkelijk kan uiten en verwoorden wat hij of zij denkt, het is bovendien de basis voor het leggen van taalgevoel. Wanneer de communicatieve basis goed is, is het ook eenvoudiger om meerdere talen te leren. Zeker voor kinderen die tweetalig worden opgevoed, is dat een groot voordeel. Het is daarom belangrijk om de taalontwikkeling van een peuter te stimuleren.

Taalontwikkeling peuter oefeningen

Voor het bevorderen van de taalontwikkeling van je peuter zijn er oefeningen die speciaal voor jonge kinderen zijn gemaakt. Kinderen vanaf 2 jaar beginnen een enorme groei te laten zien op het gebied van mondelinge communicatie. Van het overbrengen van losse woordjes en klanken, tot het uitspreken van complete zinnen, en dat in slechts een paar maanden tijd. Wil je ervoor zorgen dat je werkt aan het versterken van de taalontwikkeling van je peuter? Onze oefeningen zijn dan bijzonder geschikt, neem gelijk contact met ons op!

Taalontwikkeling spelletjes peuter

Ook hebben wij speciale taalontwikkeling spelletjes voor peuters, die ervoor zorgen dat kinderen vanaf een jonge leeftijd op een leuke manier werken aan hun mondelinge communicatie. Dat kan bij TinyEYE bovendien ook nog eens online, zodat jullie niet buitenshuis hoeven te oefenen, maar dit gewoon in de eigen vertrouwde omgeving van jullie huis kunnen doen. De taalontwikkeling spelletjes voor een peuter worden namelijk digitaal gegeven, zodat jullie samen vanachter de computer spelenderwijs leren.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE