Wij hebben geen wachtlijsten.

Logopedie vanuit huis.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

Taalontwikkeling

Taalontwikkeling is het proces van het aanleren van een taal bij een kind. De verzorgers spelen hierbij de grootste rol. Ondanks dat kinderen vaak pas hun eerste woordjes uitspreken rond hun eerste levensjaar, begint de taalontwikkeling gelijk na de geboorte al. De taalontwikkeling speelt een essentiële rol om goed te kunnen communiceren. Daarbij heb je taal ook nodig bij het logisch redeneren en oplossen van problemen. Het is mogelijk om de taalontwikkeling van een kind te stimuleren.

Wat is taalontwikkeling?

Wanneer we het over taalontwikkeling spreken, hebben we het over het verloop van het leren van een taal. Hiermee wordt de wijze bedoeld waarop kinderen woorden en zinnen begrijpen en vervolgens gebruiken. Kinderen krijgen in de loop der tijd steeds meer vaardigheid in de diverse aspecten van een taal. Hieronder vallen woordenschat, grammatica en communicatie. De taalontwikkeling van een kind is te stimuleren door de omgeving, deze speelt hierin een grote rol.

Taalontwikkeling stimuleren

Er zijn verschillende manieren om de taalontwikkeling van een kind te stimuleren. Dit kun je doen door veel te praten tegen en met het kind, ondanks dat het nog niet terugpraat. Laat het zijn of haar verhalen vertellen en reageer pas wanneer het is uitgepraat. Het voorlezen van boeken en het kind te laten voorlezen, werkt ook stimulerend. Hierdoor leert het kind te lezen, spreken en het te begrijpen. Daarbij breidt het hiermee ook de woordenschat uit. Er zijn nog veel meer manieren om taalontwikkeling te stimuleren!

Spraak- en taalontwikkeling

Het kan soms zijn dat een kind extra ondersteuning nodig heeft bij de spraak- en taalontwikkeling. Dit kan zijn door meertaligheid, een achterstand of omdat het moeite heeft met de uitspraak of taal. Bij TinyEYE staan onze logopedisten voor deze kinderen klaar. Wij hebben hier geen lange wachtlijsten zoals ze bij de fysieke logopedie vaak wel hebben. Daarnaast bieden we onze leerlingen persoonlijke begeleiding, zodat de therapie kan worden aangepast aan de beste werkwijze voor het kind. Verhelp problemen bij de spraak- en taalontwikkeling nu door ons in te schakelen!

Taalontwikkeling op school

De taalontwikkeling op school is ook van grote invloed op een kind. Hierbij wordt er gefocust op het effectief leren van een taal en er worden regels uitgelegd over hoe de taal wordt toegepast. Leerkrachten zijn opgeleid om hier uitleg en ondersteuning bij te bieden. De klassen zijn echter vaak groot, waardoor er minder ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Deze kan TinyEYE wel bieden aan kinderen die hier behoefte aan hebben. Onze logopedisten bekijken per leerling welke werkwijze het effectiefst is en passen hun ervaring toe. TinyEYE is er voor kinderen wanneer de taalontwikkeling op school tekort schiet.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE