Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

Online woordenschat programma

Woordenschat is de basis voor het beheersen van een taal. Voor kinderen die een taalachterstand hebben of moeite hebben met taal, hebben de taalspecialisten van TinyEYE een speciaal online woordenschatprogramma samengesteld. De kinderen gaan hier online samen met onze logopedisten mee aan de slag, in de vorm van oefeningen en taalgames. Leerkrachten worden compleet ontzorgd door ons woordenschatprogramma. Dit komt omdat kinderen met een taalachterstand normaal meer tijd aandacht nodig hebben op school.

Waarom het woordenschatprogramma?

Waarom het woordenschatprogramma?

Met ons woordenschatprogramma vergroten we de woordenschat door te oefenen in de vorm van taalgames. Deze zijn interactief, waardoor kinderen op een leuke en snelle manier nieuwe woorden leren kennen. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van het kind. Er zijn drie thema’s die elk bestaan uit 12 lessen. Benieuwd hoe het woordenschat oefenen bij TinyEYE in zijn werking gaat? Probeer vier lessen gratis

Waaruit bestaat het uit woordenschatprogramma?

Waaruit bestaat het uit woordenschatprogramma?

  • Online 1-op-1 lessen gegeven door logopedist rechtstreeks aan de leerling
  • Online screening omtrent de woordenschat
  • Online oefeningen voor het kind samen met de taalspecialist
  • 3 thema’s die elk 12 lessen bevatten
  • Lessen geschikt van de onder- tot aan de bovenbouw
  • Interactieve taalgames (ook klassikaal)

Voor wie is het woordenschatprogramma?

Voor wie is het woordenschatprogramma?

Ons online woordenschatprogramma is ontwikkeld voor
kinderen vanaf 4 jaar van groep 1 t/m 8.

In dit programma wordt rekening gehouden met
de doorlopende leerlijn en wordt er zoveel mogelijk
aangesloten bij de thema’s op school.
Het niveau is passend gemaakt bij de leerling en de klas.

Vraag direct het online woordenschatprogramma aan

Voor het bepalen van de prijs van het programma maken we gebruik van maatwerk. De prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen waarvoor het pakket wordt afgenomen.

Belangrijk

Sommige kinderen hebben moeite met het oppikken van nieuwe woorden, doordat ze weinig aanleg hebben voor taal of omdat het Nederlands niet hun moedertaal is. Het uitbreiden van de woordenschat is van groot belang om het onderwijs goed te kunnen volgen en om later mee te draaien in de maatschappij.

Kinderen kunnen er dan ook veel baat bij hebben om hun woordenschat te vergroten. Door dit samen met een van onze logopedisten te doen, worden zowel de ouders als leraren ontzorgd. Daarnaast bieden we sessies op maat, waardoor u zeker weet dat de aanpak effectief is. Door de woordenschat te vergroten, begrijpen kinderen de teksten die ze lezen beter. Begrijpend lezen is een essentiële vaardigheid die het hele leven van belang blijft.

Het TinyEYE woordenschat programma is wetenschappelijk bewezen effectief. De vorderingen van het kind worden in een verslag bijgehouden dat naar de docent wordt gestuurd.

Hoe werkt het?

De TinyEYE logopedisten werken met speciale
taalgames om de woordenschat spelenderwijs uit te
breiden. Dit doen ze in een live online sessie met op maat gemaakte games.
In ons programma werken de taalspecialisten individueel of in kleine groepjes.
Doordat onze logopedisten veel vrijheid in hun aanpak krijgen, kunnen ze deze geheel aanpassen per kind.

Woordenschat vergroten

Kinderen kunnen er veel baat bij hebben om hun woordenschat te vergroten. Door dit samen met een van onze logopedisten te doen, worden zowel de ouders als leraren ontzorgd. Daarnaast bieden we sessies op maat, waardoor u zeker weet dat de aanpak effectief is. Door de woordenschat te vergroten, begrijpen kinderen de teksten die ze lezen beter. Begrijpend lezen is een essentiële vaardigheid die het hele leven van belang blijft.

Woordenschat oefenen

Met ons woordenschatprogramma vergroten we de woordenschat door te oefenen in de vorm van taalgames. Deze zijn interactief, waardoor kinderen op een leuke en snelle manier nieuwe woorden leren kennen. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van het kind. Er zijn drie thema’s die elk bestaan uit 12 lessen. Benieuwd hoe het woordenschat oefenen bij TinyEYE in zijn werking gaat? Probeer vier lessen gratis!

Vraag direct het online woordenschatprogramma aan

Voor het bepalen van de prijs van het programma maken we gebruik van maatwerk. De prijs is afhankelijk van het aantal leerlingen waarvoor het pakket wordt afgenomen.

Veelgestelde vragen

Wat is receptieve woordenschat?

Dit is de hoeveelheid woorden dat iemand kent en begrijpt, bij het horen of lezen van een woord. Naast receptieve woordenschat, bestaat er ook productieve woordenschat. Het onderscheid dat tussen deze twee termen wordt gemaakt, is het begrijpen van woorden en het gebruiken ervan.

Waarom is woordenschat belangrijk?

Bij zowel het lezen als luisteren en het voeren van gesprekken, komt het goed van pas om de woorden die worden gebruikt te kennen. Dit geeft meer zekerheid en helpt de context beter te begrijpen. In het onderwijs wordt er veel nadruk gelegd op begrijpend lezen, omdat deze vaardigheid het hele leven lang van belang blijft.

Hoe vergroot je woordenschat?

Dit is onder andere mogelijk door te lezen. Nieuwe woorden worden duidelijk door ze op te zoeken of ze af te leiden uit de context. Toch vinden niet alle kinderen lezen leuk. Daar heeft TinyEYE een oplossing voor bedacht: ons woordenschatprogramma. De woordenschat wordt geheel op maat uitgebreid door het oefenen met taalgames, samen met een logopedist. Hierdoor leren kinderen snel en op een snelle en leuke manier nieuwe woorden, zonder dat hier ouders of leraren aan te pas hoeven te komen!

Meer weten?

Heeft u vragen over dit programma of wilt u meer weten ?

Neem dan gerust contact met ons.
Een van onze specialisten vertelt u er graag meer over!

Het woordenschatprogramma gratis uitproberen?

Dat kan, u kunt zelf een gratis kennismaking proefprogramma aanvragen.
Probeer ons try-out programma met vier lessen rondom het thema dieren. In deze lessen leren de kinderen minimaal 15 nieuwe woorden omtrent dit thema.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Lees hier onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

TinyEYE