Wij hebben geen wachtlijsten.

Logopedie vanuit huis.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

Wij bieden logopedie voor:

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Logopedie voor scholen en instituten

Met een samengesteld pakket gericht op logopedie voor scholen en instituten bieden we een oplossing om schoolgaande kinderen te helpen die hinder ondervinden van taal- of spraakproblematiek. Door het volgen van onze telelogopedie kunnen kinderen namelijk op de basis- of middelbare school of een huiswerkinstituut in korte sessies efficiënt en doelgericht werken aan het verbeteren van spraak en taal. Met onze logopedie voor scholen en instituten hebben we ook het voordeel dat we geen wachtlijsten hebben: neem contact met ons om direct te starten!

Waarom kiezen voor TinyEYE?

Bij de behandeling van problemen met de communicatie zoals spraak en taal, is logopedie een betrouwbare en doeltreffende behandeltherapie. Bij TinyEYE bieden we deze therapie voor taal- en spraakproblemen aan, maar dan zonder dat je op een wachtlijst komt te staan. Wanneer je of je kind wil starten met logopedie, kan dat dus direct en in veel gevallen wordt de online therapie ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar!

Logopedie Almere zonder wachtrij

Het grootste voordeel van logopedie bij TinyEYE? Je kunt bij ons terecht voor logopedie zonder wachtlijst! Dat betekent dat je niet meer weken- of zelfs maandenlang hoeft te wachten tot je aan de beurt bent, maar direct aan de slag gaat met het verhelpen van de spraak- en taalproblemen van je kind of jezelf. Dat geldt ook voor schoolgaande kinderen, zodat ze gelijk kunnen profiteren van de voordelen van logopedie Almere zonder op een wachtlijst te hoeven staan.

Begin vandaag nog met effectieve logopedie in Almere

Logopedie voor kinderen en volwassenen

Logopedie voor kinderen in Almere

Kinderen kunnen diverse uitdagingen ervaren op het gebied van spraak en taal. Onze therapieën zijn spelenderwijs ontworpen om kinderen te motiveren en betrekken, waarbij we gebruikmaken van leeftijdsgebonden materialen en activiteiten. We richten ons op:

  • Verbetering van de duidelijkheid van spraak.
  • Ontwikkeling van taalvaardigheden.
  • Overwinnen van stotteren.
  • Ondersteuning bij leerproblemen gerelateerd aan taal.

Logopedie voor volwassenen in Almere

Voor volwassenen focussen we op het herwinnen of verbeteren van communicatievaardigheden die beïnvloed kunnen zijn door verschillende oorzaken, zoals neurologische aandoeningen, stemproblemen of gehoorverlies. Onze aanpak omvat:

  • Revalidatie na een beroerte of hersenletsel.
  • Therapie voor stemstoornissen.
  • Ondersteuning bij spraak- en taalproblemen als gevolg van degeneratieve aandoeningen.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

Spraakstoornissen omvatten verschillende problemen die iemand kan ondervinden bij het produceren van spraakklanken. Dit omvat articulatiestoornissen, waarbij iemand moeite heeft met het correct vormen van geluiden. Fonologische stoornissen zijn een ander type spraakstoornis, waarbij iemand moeite heeft met het begrijpen en gebruiken van geluidspatronen, een fundamenteel aspect van taal. Apraxie is ook een spraakstoornis, die wordt gekenmerkt door moeilijkheden met het coördineren van de bewegingen die nodig zijn voor spraak.

Taalstoornissen

Taalstoornissen betreffen problemen met het gebruik en begrip van taal. Expressieve stoornissen zijn een vorm van taalstoornis waarbij iemand moeite heeft met het uitdrukken van gedachten. Receptieve stoornissen, daarentegen, verwijzen naar problemen met het begrijpen van wat anderen zeggen. Afasie is een meer specifieke taalstoornis die wordt veroorzaakt door hersenletsel, wat leidt tot diverse problemen met de taalverwerking.

Stemstoornissen

Stemstoornissen zijn problemen die de stem beïnvloeden, zoals heesheid, wat vaak een rauw of schor geluid van de stem inhoudt. Stembandknobbeltjes zijn kleine, vaak pijnlijke bultjes op de stembanden die de stemkwaliteit kunnen beïnvloeden. Dysfonie is een overkoepelende term voor problemen met de stemtoon, het volume of de kwaliteit van de stem.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikstoornissen, ook bekend als dysfagie, zijn problemen die optreden tijdens het slikken. Dit kan moeilijkheden omvatten met het slikken en kauwen van voedsel. Mensen met slikstoornissen lopen een verhoogd risico op verstikking of aspiratie, waarbij voedsel of vloeistoffen in de luchtwegen terechtkomen. Vaak zijn aanpassingen in de voeding en sliktechnieken nodig om het eten en drinken veiliger en comfortabeler te maken.

TinyEYE logopedie waar je ook bent

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE