Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

TinyEYE logopedie in Emmeloord biedt

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Scholen en instituten

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Waarom kiezen voor TinyEYE logopedie in Emmeloord?

In de aanpak van communicatie-uitdagingen, waaronder spraak- en taalproblemen, staat logopedie bekend als een effectieve en betrouwbare therapie. Bij TinyEYE bieden we deze gespecialiseerde therapie aan, waarbij het voordeel is dat er geen wachttijd is. Dit betekent dat zowel jij als je kind onmiddellijk kunt beginnen met de logopediebehandeling. Bovendien wordt deze online therapie in veel gevallen gedekt door je zorgverzekering!

Logopedie Emmeloord zonder wachtrij

Het grootste voordeel van logopedie bij TinyEYE? Je kunt bij ons terecht voor logopedie zonder wachtlijst! Dat betekent dat je niet meer weken- of zelfs maandenlang hoeft te wachten tot je aan de beurt bent, maar direct aan de slag gaat met het verhelpen van de spraak- en taalproblemen van je kind of jezelf. Dat geldt ook voor schoolgaande kinderen, zodat ze gelijk kunnen profiteren van de voordelen van logopedie in Emmeloord zonder op een wachtlijst te hoeven staan.

Begin vandaag nog met logopedie in Emmeloord!

Ga direct aan de slag gaat met het verhelpen van de spraak- en taalproblemen van je kind of jezelf.

Logopedie voor kinderen en volwassenen

Logopedie voor kinderen in Emmeloord

Jongeren kunnen diverse struikelblokken ervaren op het gebied van taal en spraak. Onze therapieën zijn op een speelse wijze ontworpen om kinderen te motiveren en actief te betrekken, gebruikmakend van leeftijdsgebonden materialen en activiteiten. We richten ons op:

  • Het verbeteren van spraakhelderheid.
  • Het ontwikkelen van taalvaardigheden.
  • Het verminderen en behandelen van stotteren.
  • Ondersteuning bieden bij leerproblemen die samenhangen met taal.

Logopedie voor volwassenen in Emmeloord

Voor volwassenen concentreren we ons op het herwinnen of verbeteren van communicatievaardigheden die beïnvloed kunnen zijn door verschillende oorzaken, zoals neurologische aandoeningen, stemproblemen of gehoorverlies. Onze aanpak omvat:

  • Revalidatie na een beroerte of hersenletsel.
  • Therapie voor stemstoornissen.
  • Ondersteuning bij spraak- en taalproblemen als gevolg van degeneratieve aandoeningen.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

Spraakstoornissen omvatten diverse problemen die iemand kan ondervinden bij het produceren van spraakklanken. Dit kan articulatiestoornissen betreffen, waarbij het correct vormen van geluiden uitdagend is. Fonologische stoornissen vormen een andere categorie, waarbij de uitdaging ligt in het begrijpen en toepassen van geluidspatronen, een essentieel onderdeel van taal. Apraxie, een aandoening die zich kenmerkt door problemen in het coördineren van bewegingen die vereist zijn voor het spreken, valt ook onder spraakstoornissen. Bij TinyEYE logopedie in Emmeloord richten we ons op deze en andere spraak gerelateerde problematiek.

Taalstoornissen

Taalstoornissen betreffen een verscheidenheid aan problemen met het gebruik en de interpretatie van taal. Expressieve taalstoornissen, waarbij iemand worstelt met het uiten van gedachten, vallen onder deze categorie. Daartegenover staan receptieve stoornissen, die zich uiten in de moeilijkheid om te begrijpen wat anderen zeggen. Afasie, een meer gespecificeerde taalstoornis vaak veroorzaakt door hersenletsel, resulteert in diverse uitdagingen met taalverwerking.

Stemstoornissen

Stemstoornissen verwijzen naar aandoeningen die invloed hebben op de stem, waaronder heesheid, die vaak resulteert in een rauwe of schorre klank. Stembandknobbeltjes, kleine en soms pijnlijke gezwellen op de stembanden, kunnen eveneens een impact hebben op de kwaliteit van de stem. Dysfonie is een algemene term voor aandoeningen die de toonhoogte, het volume of de algehele kwaliteit van de stem aantasten.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikstoornissen, ook bekend als dysfagie, zijn problemen die optreden tijdens het slikken. Dit kan moeilijkheden omvatten met het slikken en kauwen van voedsel. Mensen met slikstoornissen lopen een verhoogd risico op verstikking of aspiratie, waarbij voedsel of vloeistoffen in de luchtwegen terechtkomen. Vaak zijn aanpassingen in de voeding en sliktechnieken nodig om het eten en drinken veiliger en comfortabeler te maken.

TinyEYE biedt meer dan alleen logopedie in Emmeloord

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Lees hier onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

TinyEYE