N

suits your own schedule

Fun & Games

Anytime, Anywhere

TinyEYE’s LogopedieScan ®

“Soms twijfel ik als leraar aan de taalontwikkeling van mijn leerlingen. Maar waar moet ik heen en wat moet ik doen om mijn leerlingen te helpen?” Dit is een vraag die wij veel te horen krijgen. Het antwoord is simpel dankzij online logopedie van TinyEYE.

Wat is de LogopedieScan?

De TinyEYE LogopedieScan is een korte ‘scan’ van 15 minuten per leerling, waarbij kinderen tussen de 4;0 en de 6;11 jaar worden gescand. Zo worden eventuele logopedische problemen vroegtijdig gesignaleerd. De Logopediescan wordt tijdens schooltijd, online, via de computer afgenomen door de logopedisten van TinyEYE Europe. Hierdoor krijgt u een beeld hoe het gaat met de spraak- en taalontwikkeling van uw leerlingen.

Waar let de logopedist op?

  • taal (o.a. zinsbouw, begrijpen van taal, woordenschat, geheugen)
  • spraak (o.a. uitspraak van klanken, verstaanbaarheid, vloeiendheid)
  • stem (o.a. heesheid, luidheid)
  • mondgewoonten & -motoriek (o.a. duimzuigen, mondademen, lipspanning, beweeglijkheid).

Na de Logopediescan

Na de LogopedieScan bespreekt de logopedist de resultaten van de scan met de leerkracht. Ook krijgt de school een uitgebreid rapport met de resultaten per kind, het advies van de logopedist en de conclusie van het gesprek dat met ouders plaatsgevonden heeft.

Wanneer logopedie geadviseerd wordt kunnen kinderen online behandeld worden door TinyEYE Europe. In het geval van ouders met een Nederlandse zorgverzekering voor hun kind worden de kosten van de therapie volledig gedekt door de zorgverzekeraar. Ouders die geen Nederlandse zorgverzekering hebben voor hun kind moeten de  therapie zelf betalen. Eventueel kunnen zij deze kosten (gedeeltelijk) verhalen op hun zorgverzekeraar.

Wat moet ik doen?

Wij vragen u om mee te helpen bij de organisatie van de scan op uw school en een ruimte met een computer, een webcam en goed internet te verzorgen.

Ervaringen

De LogopedieScan is inmiddels afgenomen op scholen in Nederland, en ook in o.a. Qatar, Dubai, Spanje en Abu Dhabi. De reacties van scholen en ouders waren zeer positief. Eén van de reacties die wij kregen van een leerkracht, was de volgende:

Ik vind het heel prettig om op deze manier samen te werken met een logopedist. Ik wil daarom volgend jaar weer gebruik maken van de LogopedieScan.”

Hoe meld ik mijn school aan?

Neem contact met ons op. Wij reageren snel op uw verzoek.

Plan afspraak

Gratis vrijblijvend online gesprek voor al uw vragen.

Contact

ONLINE SPEECH THERAPY

Onine Logopedia

TRAINING FOR SLP's

TRAINING VOOR LOGOPEDISTEN

OPPORTUNITIES FOR PROFESSIONALS

LICENTIE VOOR PROFESSIONALS

Inloggen
close slider