Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

TinyEYE logopedie in Dronten biedt

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Logopediescan voor scholen

Ontdek hoe onze TinyTaal Tool Logopediescan spraak- en taalproblemen bij kinderen van 4 en 5 jaar snel en effectief identificeert. Binnen slechts 12 minuten biedt onze online scan, uitgevoerd door ervaren logopedisten, een gedetailleerd rapport en behandeladvies, direct vanuit uw eigen omgeving. Klik hier voor meer informatie en begin vandaag nog met het verbeteren van de communicatievaardigheden van uw kinderen.

Waarom kiezen voor TinyEYE logopedie in Dronten?

In de aanpak van communicatie-uitdagingen, waaronder spraak- en taalproblemen, staat logopedie bekend als een effectieve en betrouwbare therapie. Bij TinyEYE bieden we deze gespecialiseerde therapie aan, waarbij het voordeel is dat er geen wachttijd is. Dit betekent dat zowel jij als je kind onmiddellijk kunt beginnen met de logopediebehandeling. Bovendien wordt deze online therapie in veel gevallen gedekt door je zorgverzekering!

Logopedie Dronten zonder wachtrij

Een sleutelvoordeel van logopedie bij TinyEYE in Dronten is de mogelijkheid tot directe behandeling zonder wachttijd. Dit houdt in dat lange wachttijden, die soms weken of zelfs maanden kunnen duren, worden geëlimineerd. Je kunt meteen beginnen met het aanpakken van je eigen spraak- en taalproblemen of die van je kind. Deze snelle toegang is ook bijzonder voordelig voor schoolgaande kinderen, die onmiddellijk kunnen starten met logopedie in Dronten en zo snel de voordelen ervan kunnen ervaren, zonder enige wachttijd.

Start vandaag nog met effectieve logopedie in Dronten!

Logopedie voor kinderen en volwassenen

Logopedie voor kinderen in Dronten

Kinderen kunnen verschillende moeilijkheden ondervinden op het vlak van taal en spraak. Onze therapeutische benaderingen zijn speels vormgegeven om kinderen aan te moedigen en te betrekken, waarbij we gebruik maken van materialen en activiteiten die aansluiten bij hun leeftijd. Onze focus ligt op:

  • Het verbeteren van de duidelijkheid in de spraak.
  • Het ontwikkelen van taalcompetenties.
  • Het aanpakken van stotterproblemen.
  • Ondersteunen bij leeruitdagingen die samenhangen met taal.

Logopedie voor volwassenen in Dronten

Bij volwassenen richten we ons op het herstellen of verfijnen van communicatieve vaardigheden die kunnen zijn aangetast door diverse factoren, waaronder neurologische aandoeningen, problemen met de stem of gehoorvermindering. Onze methodes omvatten:

  • Rehabilitatie na een cerebrovasculair accident (CVA) of ander hersentrauma.
  • Behandeling voor aandoeningen gerelateerd aan de stem.
  • Begeleiding bij spraak- en taaluitdagingen veroorzaakt door progressieve ziektes.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

Spraakstoornissen bestrijken een scala aan problematieken gerelateerd aan de productie van spraakklanken. Dit kan bijvoorbeeld articulatiestoornissen betreffen, waarbij de correcte vorming van geluiden uitdagend is. Fonologische stoornissen vormen een andere categorie, waarbij de uitdaging ligt in het begrijpen en toepassen van geluidspatronen, een essentieel onderdeel van taal. Daarnaast omvat het ook apraxie, een aandoening die zich kenmerkt door problemen in het coördineren van bewegingen die vereist zijn voor het spreken.

Taalstoornissen

Taalstoornissen omvatten diverse uitdagingen in het begrijpen en gebruiken van taal. Bij expressieve taalstoornissen ondervindt iemand moeilijkheden bij het verwoorden van gedachten. Receptieve taalstoornissen daarentegen betreffen problemen met het interpreteren van wat anderen communiceren. Afasie is een specifiekere vorm van taalstoornis, vaak het gevolg van hersenschade, die leidt tot uiteenlopende complicaties in de taalverwerking.

Stemstoornissen

Stemstoornissen verwijzen naar aandoeningen die invloed hebben op de stem, waaronder heesheid, die vaak resulteert in een rauwe of schorre klank. Stembandknobbeltjes, kleine en soms pijnlijke gezwellen op de stembanden, kunnen eveneens een impact hebben op de kwaliteit van de stem. Dysfonie is een algemene benaming voor aandoeningen die de toonhoogte, het volume of de algehele kwaliteit van de stem aantasten.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikproblemen, algemeen bekend als dysfagie, zijn moeilijkheden die zich voordoen tijdens het slikproces. Deze problemen kunnen zich uiten in hindernissen bij het slikken en kauwen van eten. Personen met slikproblemen hebben een verhoogde kans op verstikkingsgevaar of aspiratie, wat gebeurt wanneer voedsel of drank in de ademhalingswegen belandt. Vaak zijn aanpassingen in het dieet en de sliktechnieken noodzakelijk om het consumeren van voedsel en drank veiliger en comfortabeler te maken.

TinyEYE biedt meer dan alleen logopedie in Dronten

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE