Wij hebben geen wachtlijsten.

Logopedie vanuit huis.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

Wij bieden logopedie in Lelystad aan

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Logopedie voor scholen en instituten

Met een samengesteld pakket gericht op logopedie voor scholen en instituten bieden we een oplossing om schoolgaande kinderen te helpen die hinder ondervinden van taal- of spraakproblematiek. Door het volgen van onze telelogopedie kunnen kinderen namelijk op de basis- of middelbare school of een huiswerkinstituut in korte sessies efficiënt en doelgericht werken aan het verbeteren van spraak en taal. Met onze logopedie voor scholen en instituten hebben we ook het voordeel dat we geen wachtlijsten hebben: neem contact met ons om direct te starten!

Waarom kiezen voor TinyEYE logopedie in Lelystad?

Logopedische interventies zijn een effectieve oplossing voor communicatie-uitdagingen, inclusief spraak- en taalobstakels. TinyEYE biedt deze essentiële therapieën aan, met het voordeel dat er geen wachttijd is. Zodra jij of je kind klaar is om te beginnen, kan de logopedische zorg onmiddellijk starten. Bovendien wordt onze online therapie vaak vergoed door je zorgverzekeraar, wat het proces nog toegankelijker maakt!

Logopedie Lelystad zonder wachtrij

Een sleutelvoordeel van de logopedische diensten van TinyEYE is onze no-waitlist aanpak. Dit houdt in dat je niet weken of maanden hoeft te wachten om te beginnen; je of je kind kan onmiddellijk starten met het aanpakken van spraak- en taalproblemen. Deze snelle toegankelijkheid is bijzonder voordelig voor schoolkinderen, die zonder vertraging kunnen starten met profiteren van de voordelen van onze logopedie in Lelystad.

Begin met effectieve logopedie in Lelystad

Logopedie voor kinderen en volwassenen

Logopedie voor kinderen in Lelystad

Jonge individuen kunnen verschillende hindernissen tegenkomen op het vlak van taal en spraak. Onze behandelingen zijn op een speelse manier vormgegeven om kinderen te stimuleren en actief te betrekken, met inzet van materialen en activiteiten die passen bij hun leeftijd. Onze aandachtsgebieden omvatten:

  • Het versterken van de helderheid in spraak.
  • Het bevorderen van taalbekwaamheid.
  • Het aanpakken en verminderen van stotteren.
  • Hulp bij leeruitdagingen die gerelateerd zijn aan taalvaardigheden.

Logopedie voor volwassenen in Lelystad

Bij volwassenen richten we ons op het herstellen of versterken van communicatiebekwaamheden die mogelijk zijn aangetast door diverse factoren, waaronder neurologische problemen, stemklachten of auditieve beperkingen. Onze strategieën omvatten:

  • Revalidatieprocedures na cerebrovasculaire accidenten of hersenschade.
  • Behandelingen gericht op stemafwijkingen.
  • Begeleiding bij spraak- en taaluitdagingen veroorzaakt door progressieve ziekten.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

Spraakproblematiek beslaat een reeks van uitdagingen die iemand kan ervaren bij het produceren van spraakgeluiden. Articulatieproblemen vallen hieronder, waarbij men problemen heeft met het correct uitspreken van geluiden. Fonologische stoornissen, een andere categorie van spraakproblemen, omvatten moeilijkheden met het begrijpen en toepassen van geluidspatronen, een cruciaal onderdeel van de taal. Daarnaast valt apraxie ook onder spraakstoornissen, gekarakteriseerd door uitdagingen in de coördinatie van bewegingen die nodig zijn om te spreken. Bij TinyEYE logopedie in Lelystad richten we ons op deze en andere spraak gerelateerde uitdagingen.

Taalstoornissen

Taalproblemen omvatten diverse complicaties in het hanteren en begrijpen van taal. Onder deze categorie valt de expressieve taalstoornis, gekenmerkt door moeilijkheden in het verwoorden van gedachten. Aan de andere kant staan receptieve stoornissen, die te maken hebben met het onvermogen om te begrijpen wat anderen communiceren. Een specifiekere vorm hiervan is afasie, veroorzaakt door hersenschade, die leidt tot uiteenlopende problemen in het verwerken van taal.

Stemstoornissen

Stemproblemen betreffen aandoeningen die de stemkwaliteit aantasten, waaronder heesheid die vaak resulteert in een ruw of schor stemgeluid. Stembandknobbeltjes, kleine en soms gevoelige verdikkingen op de stembanden, kunnen ook de stemkwaliteit negatief beïnvloeden. Dysfonie is een algemene benaming voor aandoeningen die invloed hebben op de toon, het volume of de algehele kwaliteit van de stem.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikproblemen, ook dysfagie genoemd, zijn complicaties die zich voordoen bij het slikproces. Deze kunnen onder meer bestaan uit moeilijkheden bij het inslikken en kauwen van voedsel. Individuen met slikproblemen hebben een verhoogd risico op verstikking of aspiratie, een situatie waarin voedsel of drank in de ademhalingswegen belandt. Vaak is het noodzakelijk om de voedingsgewoonten en slikmethoden aan te passen om het eten en drinken veiliger en aangenamer te maken.

TinyEYE biedt meer dan alleen logopedie in Lelystad

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE