Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

Online logopedie voor Oekraïense vluchtelingen


Als gevolg van de oorlog in Oost-Europa, zijn er nu veel Oekraïense kinderen in Nederland die begeleiding in het leren en spreken van de Nederlandse taal nodig hebben. Met name het uitspreken van de letters 'g' en 'h' zijn lastig voor ze, omdat ze deze medeklinkers niet kennen. Zowel de woordenschat als de uitspraak van de woorden vormen de basis voor het beheersen van de Nederlandse taal. Om leraren te ontzorgen, kunnen de logopedisten van TinyEYE deze kinderen helpen met het leren van de taal. Dit doen we door middel van online logopedie en ons online woordenschatprogramma. Het online programma is door onze taalspecialisten samengesteld en wordt onder leiding van onze logopedisten online gegeven. Dit maakt het makkelijker voor de Oekraïense kinderen om onder andere contact te leggen met Nederlandse leeftijdsgenoten en op school beter mee te komen.
Direct beginnen zonder wachtlijsten
Online logopedie voor kinderen brengt voor ouders of scholen geen kosten met zich mee, omdat dit vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering. Daarnaast hebben we bij TinyEYE geen wachtlijsten, in tegenstelling tot fysieke logopedie. Hierdoor kunnen we direct met deze groep kinderen aan de slag. We bieden logopedie voor alle leeftijden. Vanuit onze expertise steunen en helpen we graag deze groep Oekraïense kinderen. Lees hieronder meer over de mogelijkheden!

Het online woordenschatprogramma uitproberen?

Dat kan gratis!

U kunt ons gratis kennismaking proefprogramma aanvragen.

Dit bestaat uit vier lessen over het thema ‘dieren’. In deze lessen leren kinderen minimaal 15 nieuwe woorden omtrent het thema ‘dieren’. Vraag het proefprogramma nu aan!

Waarom online logopedie?

Het ene kind heeft meer moeite met het leren van een taal dan het andere kind. Bij Oekraïense vluchtelingen is de Nederlandse taal in de meeste gevallen nog onbekend en verschilt het enorm van hun moedertaal. Daarom is het van belang dat ze zo snel mogelijk kennis maken met de taal en deze goed leren beheersen, zodat ze in staat zijn zelfstandig en vrij te bewegen in het land dat nieuw voor ze is.

Niet alleen voor educatieve doeleinden, maar ook voor hun sociale ontwikkeling en om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Het is namelijk lastig om vriendjes te maken op school zonder de taal te spreken die andere kinderen wel met elkaar spreken, vooral in groepen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het online woordenschatprogramma van TinyEYE effectief is en een hele goede start is voor Oekraïense kinderen om ze de basisbeginselen aan te leren voor hun woordenschat in de Nederlandse taal.

TinyEye

Hoe gaan we te werk?

De TinyEYE taalspecialist werkt zelfstandig en online met speciale
taalgames om de woordenschat spelenderwijs uit te
breiden. In een live online sessie werkt de TinyEYE
logopedist met op maat gemaakte games.
In ons programma werken we
individueel of in kleine groepjes.
Leerkrachten hoeven hier niet bij aanwezig te zijn,
onze logopedisten gaan zelfstandig met de kinderen aan de slag
om de woordenschat uit te breiden.

De specialisten zijn opgeleid als TinyEYE logopedist en
werken online met kinderen met een taalachterstand
op het gebied van woordenschat.

Veelgestelde vragen

Hoe zit het met de kosten?

Gelukkig is er in Nederland een regeling voor asielzoekers, waar Oekraïense vluchtelingen ook onder vallen. Deze ‘bijzondere bekostiging’ kan door het bestuur van scholen worden aangevraagd. Vervolgens kunnen scholen ervoor kunnen kiezen om TinyEYE in te schakelen voor het aanleren van de Nederlandse taal. Naast dat we over ervaren logopedisten beschikken, worden leraren hierdoor ontzorgd.

Bieden jullie ook diensten voor Oekraïense volwassenen aan?

Ja, dat doen we. Onze logopedie is geschikt voor alle leeftijden. Omdat de Nederlandse taal andere klanken bevat die ze in Oekraïne niet kennen, zoals klinkers als de ‘g’ en de ‘h’, kan de uitspraak lastig voor deze groep mensen zijn. Onze ervaren logopedisten bieden online logopedie voor deze groep, zodat ze gemakkelijker mee kunnen draaien in onze maatschappij.

Waarom Nederlands leren door TinyEYE en niet op de basisschool?

Basisscholen hebben vaak een schema voor lesstof en moeten deze ook aanhouden, zodat de Nederlandse leerlingen geen leerachterstand oplopen. Oekraïense kinderen hebben extra tijd en aandacht nodig, omdat ze de taal nog niet beheersen. TinyEYE richt zich volledig op het leren spreken en begrijpen van de Nederlandse taal, zodat de Oekraïense vluchtelingen makkelijker mee kunnen komen met de reguliere lesstof. Het beheersen van de taal werkt ook bevorderend bij het leggen van contacten met hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Waarom online logopedie van TinyEYE?

Bij TinyEYE bieden we logopedie voor zowel (meertalige) kinderen als volwassenen met spraak- en taalproblemen in verschillende talen. Door de Nederlandse taal goed te beheersen, wordt de communicatie met anderen vergemakkelijkt en zullen ze hier zelfverzekerder in zijn.

Omdat onze diensten online zijn, heb je altijd en overal toegang tot de leeromgeving. Onze logopedisten krijgen veel vrijheid, zodat ze flexibel kunnen inspelen op wat het best voor hun cliënten is. We vinden het belangrijk om onze cliënten met een persoonlijke aanpak te benaderen en om te blijven innoveren. Hierdoor kunnen we onze therapie continu blijven verbeteren.

Hoe meld ik iemand aan voor logopedie?

Aanmelden kan eenvoudig via een contactformulier. Dit kan zowel voor cliënten als voor logopedisten die ons team willen versterken. Mocht je vragen hebben of behoefte hebben aan meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Bent of kent u een logopedist die Oekraïens spreekt?

Om de Oekraïense vluchtelingen de Nederlandse taal bij te brengen en ze te helpen bij de uitspraak ervan, kunnen we nieuwe collega’s goed gebruiken. Meld u eenvoudig bij ons team aan en kom ons versterken!

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE