Wij hebben geen wachtlijsten.

Online waar je ook bent.

Meer dan 15 jaar bewezen aanpak.

Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Wij hebben geen wachtlijsten.

TinyEYE logopedisten in Lemmer bieden

Logopedie voor kinderen

Het komt vaak voor dat een kind achterblijft met communicatieve vaardigheden of bijvoorbeeld moeite heeft met spreken. Bij TinyEYE kun je met logopedie voor kinderen starten om de problemen met spraak en taal te verhelpen. Onze logopedie voor kinderen is ook een uitkomst voor een kind dat tweetalig wordt opgevoed. Zo bieden we telelogopedie voor kinderen aan in verschillende talen, waaronder: Engels, Nederlands, Oekraïens, Spaans, Turks, Frans, Duits, Afrikaans en Pools

Logopedie voor volwassenen

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Scholen en instituten

Wanneer je op latere leeftijd last hebt van problemen met je spraak of een taalachterstand hebt opgelopen op jongere leeftijd, biedt logopedie voor volwassen in veel gevallen een uitkomst. Het is namelijk ook wanneer je ouder bent, heel goed mogelijk om je klachten met communiceren te verhelpen of te verminderen. Logopedie voor volwassenen helpt bijvoorbeeld om bij een aandoening als stotteren aan de hand van oefeningen beter te leren spreken.

Waarom kiezen voor TinyEYE logopedie in Lemmer?

Bij de behandeling van communicatieproblemen, zoals spraak- en taalstoornissen, is logopedie een betrouwbare en effectieve therapie. Bij TinyEYE bieden we deze therapie aan zonder dat je op een wachtlijst komt te staan. Wil jij of je kind starten met logopedie? Dan kan dat direct, en in veel gevallen wordt de online therapie ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar!

Logopedie zonder wachtrij

Het grootste voordeel van logopedie bij TinyEYE is dat je bij ons terecht kunt zonder wachtlijst! Dat betekent dat je niet weken- of zelfs maandenlang hoeft te wachten tot je aan de beurt bent, maar direct kunt beginnen met het verhelpen van de spraak- en taalproblemen van jezelf of je kind. Dit geldt ook voor schoolgaande kinderen, zodat zij meteen kunnen profiteren van de voordelen van logopedie zonder op een wachtlijst te hoeven staan.

Begin vandaag met effectieve logopedie in Lemmer

Logopedie voor kinderen en volwassenen in Lemmer

Logopedie voor kinderen

Kinderen kunnen diverse uitdagingen ervaren op het gebied van spraak en taal. Onze therapieën zijn spelenderwijs ontworpen om kinderen te motiveren en te betrekken, waarbij we gebruikmaken van leeftijdsgebonden materialen en activiteiten. We richten ons op:

  • Het verbeteren van de duidelijkheid van spraak.
  • Ontwikkeling van taalvaardigheden.
  • Het verminderen van stotteren.
  • Ondersteuning bij leerproblemen gerelateerd aan taal.

Logopedie voor volwassenen

Voor volwassenen focussen we op het herwinnen of verbeteren van communicatievaardigheden die beïnvloed kunnen zijn door verschillende oorzaken, zoals neurologische aandoeningen, stemproblemen of gehoorverlies. Onze aanpak omvat:

  • Het helpen bij de revalidatie na een beroerte of ander hersenletsel.
  • Het opstellen van behandelplannen voor stemstoornissen.
  • Ondersteuning voor spraak- en taalbarrières veroorzaakt door degeneratieve aandoeningen.

Veelvoorkomende aandoeningen en behandeling in logopedie

Spraakstoornissen

Spraakstoornissen omvatten verschillende problemen die iemand kan ondervinden bij het produceren van spraakklanken. Dit omvat articulatiestoornissen, waarbij iemand moeite heeft met het correct vormen van geluiden. Fonologische stoornissen zijn een ander type spraakstoornis, waarbij iemand moeite heeft met het begrijpen en gebruiken van geluidspatronen, een fundamenteel aspect van taal. Apraxie is ook een spraakstoornis, die wordt gekenmerkt door moeilijkheden met het coördineren van de bewegingen die nodig zijn voor spraak.

Taalstoornissen

Taalstoornissen betreffen problemen met het gebruik en begrip van taal. Expressieve stoornissen zijn een vorm van taalstoornis waarbij iemand moeite heeft met het uitdrukken van gedachten. Receptieve stoornissen, daarentegen, verwijzen naar problemen met het begrijpen van wat anderen zeggen. Afasie is een meer specifieke taalstoornis die wordt veroorzaakt door hersenletsel, wat leidt tot diverse problemen met de taalverwerking.

Stemstoornissen

Stemstoornissen zijn problemen die de stem beïnvloeden, zoals heesheid, wat vaak een rauw of schor geluid van de stem inhoudt. Stembandknobbeltjes zijn kleine, vaak pijnlijke bultjes op de stembanden die de stemkwaliteit kunnen beïnvloeden. Dysfonie is een overkoepelende term voor problemen met de stemtoon, het volume of de kwaliteit van de stem.

Slikstoornissen (Dysfagie)

Slikstoornissen, ook bekend als dysfagie, zijn problemen die optreden tijdens het slikken. Dit kan moeilijkheden omvatten met het slikken en kauwen van voedsel. Mensen met slikstoornissen lopen een verhoogd risico op verstikking of aspiratie, waarbij voedsel of vloeistoffen in de luchtwegen terechtkomen. Vaak zijn aanpassingen in de voeding en sliktechnieken nodig om het eten en drinken veiliger en comfortabeler te maken.

Onze TinyEYE logopisten staan door heel Nederland voor u klaar!

TinyEYE is actief in de volgende provincies van Groningen tot aan Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Lees hier onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

TinyEYE