Wij hebben geen wachtlijsten. Meld je nu aan. • +31 850 656 189

Aanmelden

Hallo! Ik ben Sham Sarbast.

Toen ik drie jaar oud was verhuisden wij als gezin naar Nederland, Hoogeveen. Ik ben van Koerdische afkomst. Al vroeg heb ik geleerd met drie talen te spreken; in het Koerdisch (Soranî), Nederlands en Engels. Naar mate ik ouder werd merkte ik dat ik taal erg leuk vindt en dat taalkunde mij erg interesseert. De Nederlandse taal pikte ik als kind al snel op.

Na de middelbareschooltijd besloot ik om de opleiding onderwijsassistent te volgen. Ik stond tijdens stages voor de klas, groepen 1 en 2 van de basisschool. Wat een leuke tijd heb ik gehad als juf! Het allerleukste vond ik de een-op-een contacten met het kind. Al spelenderwijs oefende wij dan met de taal. Niet alleen het lezen en schijven, maar ook het spreken (voorlezen) kwam veelvuldig aan bod.

Op die basisschool was er een logopediste aanwezig. Zij oefende de spraak met kindjes die anders een achterstand op zouden lopen. Dit trok direct mijn aandacht. Na veelvuldig te hebben meegekeken met de logopediste, de informatie die ik erover had gelezen en informatievideo’s die ik had gezien; wist ik zeker dat ik dit werk erg graag wilde doen. In 2017 behaalde ik mijn diploma voor onderwijsassistent (MBO-4) en koos ik om verder te studeren als Logopediste aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Ik ben nu tweedejaars student. Het onderwerp meertaligheid spreekt mij het meest aan. Dit komt waarschijnlijk omdat ik zelf meertalig ben opgevoed. Ik weet hoe lastig het soms kan zijn om bepaalde klanken uit te spreken wanneer het niet je moedertaal betreft.

Omdat de Koerdische taal veel overeenkomsten heeft met de Arabische taal, wil ik de minor ‘Arabische taal en cultuur’ volgen. Ik vind het interessant om de verschillen van de twee talen en culturen te onderzoeken. Daarnaast leg ik mij graag toe aan het verbeteren van mijn Arabisch.

Ik ben communicatief, geduldig, humoristisch en ik erg flexibel. Deze kwaliteiten helpen mij om een goede band met cliënten op te bouwen.

In de functie van Logopedie Assistent kan ik de ondersteuning bieden aan mijn collega logopedisten, die nodig is binnen de digitale wereld van TinyEYE.

Contact opnemen met Sham ?

Student logopedie ? Werk als logopedie-assistent bij ons.

Studeer je logopedie en wil je al als logopedie-assistent werken ? Ben jij dol op innovatie? Ben je expressief en dol op kindjes en oudere mensen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe logopedie-assistent die wij zoeken.

Hallo! Mijn naam is Elisa.

Vragen? Bel de Helpdesk +31 850 656 189

TinyEYE